Mik lesznek a 2024-es év trend színei?

Köztudottan vannak színek, amelyek otthonosabbá, hívogatóbbá teszik a teret. A színekben jártas szakemberek szerint nagy hatást gyakorol az érzelmeinkre, eredményességünkre és kapcsolatainkra a megfelelően kiválasztott szín.

Ahhoz, hogy megértsük mely színek lesznek a legkedveltebbek 2024-ben, el kell kicsit mélyednünk a trendek vizsgálatában. Azt látjuk, hogy az olyan árnyalatok mint a napsárga vagy a burgundy vörös egyre népszerűbbek, de hogyan illeszkednek ezek az egyre terjedő minimalizmushoz? Nem meglepő módon a szórakoztató terek esetében melegebb tónusokra vágyunk, bár vannak olyan újabb irányzatok, amelyek hidegebb tónusokkal próbálnak megnyugtató ugyanakkor derűs hangulatot ébreszteni.

Több nemzetközi dizájner megkérdezése alapján az alábbi színek lesznek 2024 trend színei:

  1. Rózsaszín piros beütéssel

Bátor, vakmerő, nem egy szégyenlős megoldás, ami felfrissíti a teret. Erre remek példa Farrow&Ball márka Room Red színe, amely a német dizájner Constanze Ladner egyik kedvence. Elmondása alapján a fények játékában a halvány rózsaszíntől a sötét barnás pirosig minden színben játszik ez a szín. Constanze kifejezetten szereti a helyiség összes falát és még a mennyezetet is ugyanarra a színre festeni, mert az a véleménye, hogy a tér így körbe ölel és hitvallása, hogy a saját egyéniséget kell összhangba hozni a hely adottságaival és atmoszférájával.

2. Szürke és fehér sárga beütéssel

A fehér mindig jó választás a minimalista stílus jegyében, egy megfelelő meleg, lágy fehér hívogatólag hat ránk, csodás „vászna” lehet egy műalkotásnak vagy akár egy szép bútor háttereként. A new york-i székhelyű foley&cox stúdió szerint a megfelelő meleg, lágy fehér kinyitja a teret és visszaverődik általa az összes természetes fény a helyiségen belül. A stúdió  vezető dizájnere szerint jó választás Benjamin Moore White Dove színe.

3. Tintakék

Légy bátor egy sötét ékszerrel, olyannal, mint a tintakék. A Farrow&Ball Stiffkey Blue színe nagyszerű választás lehet ha igazán elszánt vagy. Repítsd el a vendégeidet és magadat egy békés, nyugalmas helyre, ahol ennek a színnek a legkülönbözőbb árnyalatai jelennek meg a falon a nap más-más szakában. A Studio Heimat alapító tagja szerint a szürkület a legszebb időszak, amikor a lemenő nap narancsos fénye gyönyörűen kiegészíti ezt a mélykéket.

4. Zsálya zöld

Rengeteg árnyalata van ennek a népszerű színnek és bár lágyan beleolvad a környezetébe mégis inspiráló, ugyanakkor nyugalmat árasztó. Kellemesen inspiráló lehet Benjamin Moore October Mist árnyalata egy gyönyörű sideboard vagy művészeti alkotás mögött.

5. Hermes narancssárga

A népszerű divatház ikonikus színe méltán a legélőbb és nem hiába párosul az öröm és pozitivizmus érzésével. Köszöntjük 2024-ben ezt a hívogató színt, amely központi helyet tölt majd be mindenki otthonában. A színre legjellemzőbb a vibráló lelkesedés, energikusság, kulcsa a többi színekkel illetve tárgyakkal való összhangjában rejlik. Válasszunk hozzá a visszafogottabb, semlegesebb árnyalatokból, úgy, mint krém, bézs, szürke, így hozva létre egy harmonikus, kiegyensúlyozott enteriőrt

Forrás: LIVINGETC

Previous
Previous

Konyha áttervezés-Balatonalmádi